Yhteistyö- ja omat hankkeet


Siilinjärven asuinalueet ja kylät ry:n hankkeet


1. Tehdään yhdessä ja tullaan tutuiksi

Hankkeella on Keskitien säätiön hanketuki. Kylät voivat järjestää tapahtumia ja talkoita, joiden tavoite on hankkeen nimen mukaisesti tehdä yhdessä ja tulla tutuiksi. Räimällä hankkeen rahoituksella tuettiin laituriprojektin etenemistä. 

2. Imago- ja yhteistyöhanke

Hankkeella on Kalakukko ry:n hanketuki. Hanke päättyi lokakuussa 2021. Kokosimme kyläkyselyn avulla kyläläisten ajatuksia kylän kehittämistarpeista ja ideoista. 

Nyt hankkeen päätyttyä tarkoitus on hakea investointitukea mm. postilaatikkotelineiden, kylätaulujen ja ilmoitustaulujen hankintaan hankealueella. Hankehakemus uudelle "Imagoinvestointi -hankkeelle" on jätetty rahoittajalle.


Omat hankkeet


1. Tulipaikka/laituri- projekti

Yhdistyksen hallitus päätti keväällä 2021 aloittaa yhteisen tulipaikka/laituri -projektin Räimänkosken suulle. Valmistuttuaan paikka tarjoaisi puitteet mm. perinteiselle kuorekeitolle ja muille kylän yhteisille tapahtumille veden äärellä.

Laituria rakennettiin useina kesälauantaina, kerrallaan 4-6 henkilöä. Yhteensä rakentamiseen osallistui 11 kyläläistä ja laituri saatiinkin melkein valmiiksi. Työt jatkuvat taas ensi keväänä.